Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
06/09/2016 / Biblioteca Casa Amèrica Catalunya

Donació

El Ministerio de Cultura de Colombia, amb motiu de les Jornades de gastronomia Mercamèrica, ha fet donació de la valuosa col·lecció Biblioteca básica de cocinas tradicionales de Colombia.

Aquest projecte cultural té l’objectiu de donar a conèixer investigacions fonamentals sobre l’alimentació i les cuines de diverses regions del país, des de diferents vessants, històrica, sociològica, antropològica, literària i culinària.

L’obra, integrada per 17 volums, estarà disponible pròximament en consulta i préstec a la Biblioteca.

Descripció de la col·lecció:

1. Historia de la cultura material en la América Equinoccial : alimentación y alimentos / Víctor Muanel Patiño.
2. Comentarios a la cocina precolombina : De la mesa europea al fogón amerindio / Lucía Rojas de Perdomo.
3. Con cagüinga y con callana : notes y apostillas al margen de un libro de cocina / Maria Antonia Garcés; Eugenio Barney Cabrera.
4. Nuestras cocinas desde el Nuevo Reino de Granada hasta la República a la luz de los escritos de algunos cronistes y viajeros / Carlos Humberto Illera.
5. Alimentación e indentidades en el Nuevo Reino de Granada, siglos XVI y XVI / Gregorio Saldarriaga.
6. La alimentación en la vida cotidiana del Colegio Mayor de Nuestra Señora del Rosario 1653-1773 1776-1900 / Cecilia Restrepo Manrique.
7. Mesa y cocina del siglo XIX. Colombia / Aída Martínez Carreño.
8. Fogón de negros. Cocina y cultura en una región llatinoamericana / Germán Patiño Ossa.
9. Gran libro dela cocina colombiana / Carlos Ordóñez Caicedo.
10. Paseo de olla. Recetas de las cocinas regionales de Colombia / Enrique Sánchez; Carlos E. Sánchez.
11. Alimentación y cultura en el Amazonas / Yolanda Mora de Jaramillo.
12. Las hojas de las plantas como envolturas de alimentos / Santiago Díaz Piedrahita.
13. Tambucos, ceretas y cafongos / Cristo Hoyos.
14. Palabras junto al fogón : selección de golosos textos culinarios y antología de viandas olvidadas / Lácydes Moreno Blanco.
15. Selección de ensayos sobre alimentación y cocinas de Colombia / Ramiro Delgado; Daniel Gómez; Germán Negrete- A.
16. Manual introductorio a la Biblioteca Básica de Cocinas Tradicionales de Colombia.
17. Política de la alimentación y las cocinas tradicionles de Colombia.

Biblioteca especialitzada en la cultura i la història d'Amèrica Llatina