Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
Pròximes activitats
DEBATS Juny dijous 30. 20:00h H

Natalie Roque, exdirectora de l’Hemeroteca Nacional d’Hondures, i Arturo Landeros, arquitecte i sociòleg, aborden la situació del país 7 anys després del cop d’estat que va enderrocar al president constitucional Manuel Zelaya.

La comunitat internacional va qualificar de cop d’estat la destitució de Manuel Zelaya com a president d’Hondures el 28 de juny de 2009. L’operació cívic-militar va comptar amb el suport dels poders tradicionals del país, des de jutges a empresaris, i de l’exèrcit.

Set anys després, Natalie Roque, directora de l’Hemeroteca Nacional en el moment del cop i posteriorment acomiadada per posicionar-se en contra, pronuncia una conferència sobre el cop i el seu impacte en la cultura, la trinxera artístic-cultural del Front Nacional de Resistència Popular (FNRP) i el ressorgiment del discurs de la doctrina de la seguretat nacional.

També hi intervé Arturo Landeros, investigador independent em temes relacionats amb drets humans, democràcia i ciutadania i sociologia dels moviments socials a Llatinoamèrica, entre d’altres.

Activitat coorganitzada amb l’associació d’hondurenys Tierra Catracha.

Canal de vídeos
En aquest espai pots consultar els vídeos dels concerts d'Hamaques, les lectures dramatitzades de Casa Amèrica Catalunya i els debats sobre l'actualitat llatinoamericana. No t'ho perdis!
Notícies
Barcelona : 30/06/2016

Els diumenges de juliol dies 10, 17, 24 i 31 tenim una cita amb 'Tambora, tijera y quena', cicle de músiques i danses tradicionals de l’Amèrica Llatina. Les sessions es celebraran, a les 11 del matí, al Museu de Cultures del Món (c/ Montcada 14. Barcelona). Entrada lliure. Programa: Mandacarú (Brasil. Dia 10); Trobada de Sikuris (Bolívia. Dia 17); Dansaire de Tissores (Perú. Dia 24), i Zaracundé ( … +

Informació pràctica
Informació sobre les beques MAEC-AECID d'Art, Educació i Cultura per al curs acadèmic 2016-2017. Cliqueu aquí.