Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
Pròximes activitats
LITERATURA i ESCENA Juny dimecres 1. 20:00 H

Conegut per la novel·la La pregunta de sus ojos, portada al cinema per Juan José Campanella com El secreto de sus ojos, l'escriptor argentí Eduardo Sacheri presenta La noche de la usina, narració amb alè de thriller ambientada en l'època del corralito argentí i distingida amb el prestigiós Premi Alfaguara de Novel·la 2016.

En aquesta presentació, Eduardo Sacheri dialogarà amb l'escriptor Carlos Zanón.

A La noche de la usina, Eduardo Sacheri torna a la província de Buenos Aires, aquest cop a un poble perdut durant la profunda crisi econòmica que va viure Argentina a inicis del 2000. La novel·la narra la vida d'unes persones que en ple corralito busquen diners per adquirir unes sitges abandonades en un terreny agroindustrial i que són estafades. Aquí comença la recerca del lladre, que deriva en una venjança en una nit inesborrable en una usina, un polígon industrial.

Eduardo Sacheri
Conegut per novel·les com La pregunta de sus ojos o pels seus contes de futbol, Sacheri ha esdevingut en els últims anys un autor popular llegit pel gran públic. El secreto de sus ojos, amb guió seu, es va convertir en una de les pel·lícules més exitoses de la història del cinema argentí i va obtenir l’Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

Sacheri també va escriure, amb Juan José Campanella, el guió de Futbolín, cinta d'animació en 3D, basada en un conte de Roberto Fontanarrosa, i Premi Goya a la millor pel·lícula d'animació.

Des del 2011 treballa per a la revista esportiva El Gráfico, on escriu una columna sobre futbol, i al 2015 es va incorporar al programa de ràdio Perros de la Calle on presenta una columna quinzenal sobre literatura.

La seva obra ha estat traduïda a diversos idiomes, entre ells, l’alemany, el francès i l’anglès. Els llibres de Sacheri aborden tòpics com l'amistat entre els homes, la companyonia, les passions argentines i les relacions entre pares i fills.

Activitat organitzada amb Alfaguara | Penguin Random House Grupo Editorial.

Canal de vídeos
En aquest espai pots consultar els vídeos dels concerts d'Hamaques, les lectures dramatitzades de Casa Amèrica Catalunya i els debats sobre l'actualitat llatinoamericana. No t'ho perdis!
Notícies
Barcelona : 26/05/2016

L’auditori de Casa Amèrica Catalunya ha estat escenari d’un càlid i imprevist homenatge a l’editora Beatriz de Moura, en reconeixement a la seva brillant i fecunda trajectòria. Imatge, d'esquerra a dreta: Leonardo Padura, Abilio Estévez, Beatriz de Moura, Cristina Fernández Cubas, Juan Cerezo i Antoni Traveria. +

Informació pràctica
Informació sobre les beques MAEC-AECID d'Art, Educació i Cultura per al curs acadèmic 2016-2017. Cliqueu aquí.