Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
Pròximes activitats
LITERATURA i ESCENA Març dimecres 29. 19:30 H

L’autor colombià Evelio José Rosero, autor de la celebrada Los Ejèrcitos, impactant història sobre la violència arbitrària i irracional, és una de les veus més sòlides i interessants de la literatura llatinoamericana. Dunia Gras, professora de Literatura de la Universitat de Barcelona, conversarà amb l'autor sobre la seva obra.

Trobada per aprofundir en la trajectòria d'un autor que segons la crítica aconsegueix ser lleuger i greu, còmic i compassiu, irònic i emocionant. I amb una obra que gira entorn de la destrucció i descomposició de l'univers de l'heroi, així com de la realitat nacional pel que fa a processos de violència i reconstrucció de memòria. Una sessió per constatar perquè Evelio José Rosero és un dels escriptors colombians de major prestigi i en què resideix el seu sorprenent talent com a narrador.

Los Ejércitos, el seu llibre més aclamat i premiat, és una de les novel·les clau per entendre el conflicte intern colombià. En ella l'autor posa en relleu un panorama de les conseqüències humanes de les lluites armades.

La carroza de Bolívar, rebuda com la seva obra més ambiciosa i desmitificadora, Los almuerzos, En el lejero o Plegaria para un Papa envenenado són algunes de les obres que l’han situat entre els grans escriptors llatinoamericans.

Activitat organitzada amb la col·laboració del MOT, festival de literatura Girona_Olot, Biblioteques de Barcelona i Tusquets Editores.

Canal de vídeos
En aquest espai pots consultar els vídeos dels concerts d'Hamaques, les lectures dramatitzades de Casa Amèrica Catalunya i els debats sobre l'actualitat llatinoamericana. No t'ho perdis!
Notícies
Barcelona : 24/03/2017

Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per a la Pau (ICIP), Farid Benavides, advocat, professor i exviceministre de Justicia de Colòmbia, i Nicolás Lozano i Harrison Cuero, membres del Procés Comunitats Negres de Colòmbia (PCN), van parlar del paper de les comunitats negres en el procés de pau de Colòmbia, així com de les demandes i reivindicacions que duen a terme. +

Informació pràctica
Informació sobre les beques MAEC-AECID d'Art, Educació i Cultura per al curs acadèmic 2016-2017. Cliqueu aquí.