Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
HISTÒRIC DE DEBATS
 • DATA 11/05/2017
  En el marc del Festival de les Bones Històries que Casa Amèrica Catalunya impulsa des de 2012, presentació del CD de cants tradicionals i cerimonials dels Puyanáwa, poble indígena brasiler de l’estat d’Acre que ha sofert la pèrdua de terres i l’anul·lació de la seva cultura a partir del creixement de les activitats d’explotació del làtex i del cautxú a la regió.
 • DATA 05/05/2017
  En el marc de les IV Jornades d’Arqueologia de l’Institut de Cultures Americanes Antigues (ICAA) i Casa Amèrica Catalunya, especialistes de l’ICAA ofereixen el seminari taller Mites americans en les Cròniques d’Índies.
 • DATA 04/05/2017
  Conferència L'acció política a la crisi de l'aigua a Llatinoamèrica, per Sergio Bitar, enginyer i polític xilè, exministre de Mineria, Educació i Obres Públiques en els governs de Salvador Allende, Ricardo Lagos i Michelle Bachelet i pioner en polítiques per garantir l’aigua com a bé públic.
 • DATA 03/05/2017
  Sergio Bitar, polític i intel·lectual xilè protagonista en els processos de canvi social i transició a la democràcia en el seu país, ministre amb els presidents Allende, Lagos i Bachelet, conversa amb Boris Hau, advocat, investigador jurídic de l’Observatori de Justícia Transicional del Centre de Drets Humans de la Universitat Diego Portales de Santiago de Xile, en una nova sessió de Diàlegs a Casa, espai de reflexió impulsat per Casa Amèrica Catalunya que en aquesta ocasió girarà al voltant del tema de la Memòria Històrica.
 • DATA 02/05/2017
  Nova sessió de les IV Jornades d’Arqueologia amb la conferència Els senyors daurats en l’orfebreria prehispànica de Colòmbia, a càrrec de la doctora en Arqueologia, Adriana Alzate Gallego.
 • DATA 29/04/2017
  En el marc de les IV Jornades d’Arqueologia de l’Institut de Cultures Americanes Antigues (ICAA) i Casa Amèrica Catalunya, el doctorand en Arqueologia Asier Rodríguez ofereix el seminari taller Introducció a l’epigrafia maia.
 • DATA 25/04/2017
  Sessió inaugural de les IV Jornades d’Arqueologia amb la conferència Capacocha, mòmies a les glaceres dels Andes, a càrrec de la Doctora en Història de l’Art i presidenta de l’Institut de Cultures Americanes Antigues (ICAA), Ariadna Baulenas i Pubill.
 • DATA 24/04/2017
  Juan Martín Guevara, germà petit del líder revolucionari argentí Ernesto Guevara, presenta el seu llibre Mi hermano el Che (Alianza Editorial) amb el qual trenca amb un silenci guardat des de la mort del Che Guevara fa 50 anys. L’autor conversarà amb Gerardo Pisarello, primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, i Antoni Traveria, director general de Casa Amèrica Catalunya.
 • DATA 19/04/2017
  El periodista xilè, Juan Pablo De La Hoz, presenta Chile Gay. Testimonios de vida, amor y dolor (RIL editores, 2015), llibre que recull les històries de vida de 40 homes d’edats ben diverses a partir d’un treball d’entrevistes que va dur-se a terme durant quasi dos anys.
 • DATA 05/04/2017
  Presentació de Cuando Bruce Wayne se llamaba Bruno Díaz, llibre de Jorge Gard, escriptor i periodista uruguaià especialitzat en el món del còmic i de la cultura pop. El volum aborda la història a l’Amèrica Llatina de l'emblemàtica Editorial Novaro, que va publicar a la regió les aventures de grans herois del còmic com Superman, Batman, Periquita, La pequeña Lulú, Daniel el travieso o Tarzan.