Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. Al navegar, considerem que n’acceptes el seu l’ús. Més informació

Acceptar
Pròximes activitats
LITERATURA i ESCENA Octubre dijous 27. 20:00 H

Deu anys després del tancament de la revista Lateral, s'imposa un homenatge a una publicació que va crear centenars de ponts entre Espanya i l’Amèrica Llatina i que va ser una gran pedrera d'escriptors d'ambdues ribes de l'Atllàntic. Hi intervenen Juan Villoro, Mihály Des, Jorge Carrión i Robert Juan-Cantavella.

El primer número de Lateral va aparèixer a Barcelona a la tardor del 1994. Fundada per l'assagista i periodista hongarès Mihály Des, aquesta revista cultural va ser presentada a Buenos Aires al 1995 i, a partir d'aquesta data, va tenir difusió a diversos països de l'Amèrica Llatina fins a la seva desaparició l’any 2006.

Combinant un servei (el d'informar i orientar) amb una actitud i mètode de treball crítics, Lateral va abordar fenòmens culturals i actualitat editorial, posant una especial èmfasi en les literatures hispàniques. En cada exemplar de Lateral el lector hi trobava contes inèdits, reportatges "sense ficció", articles de debat i de reflexió, semblances i entrevistes.

Juntament amb la literatura, Lateral va tractar un ampli ventall de gèneres i disciplines com la ciència, la música, l’art o el pensament. A les pàgines i la redacció de Lateral van coincidir destacats noms de la literatura, periodistes, traductors, artistes plàstics i crítics de diversos àmbits artístics.

Hi intervenen els escriptors Juan Villoro, Jorge Carrión, Robert Juan-Cantavella i Mihály Des fundador i director de la revista Lateral.

Activitat organitzada amb la col·laboració de la Llibreria Laie.

Canal de vídeos
En aquest espai pots consultar els vídeos dels concerts d'Hamaques, les lectures dramatitzades de Casa Amèrica Catalunya i els debats sobre l'actualitat llatinoamericana. No t'ho perdis!
Notícies
Barcelona : 18/10/2016

El psiquiatre xilè Claudio Naranjo va congregar una multitud a les Cotxeres de Sants de Barcelona, on va pronunciar la seva esperada conferència La ment patriarcal, arrel de patiment individual i col·lectiu en la quarta sessió del cicle Humanistes d'Amèrica que impulsa Casa Amèrica Catalunya. +

Informació pràctica
Informació sobre les beques MAEC-AECID d'Art, Educació i Cultura per al curs acadèmic 2016-2017. Cliqueu aquí.